Автор Тема: Електропостачання 2020-2021  (Прочитано 3030 раз)

Оффлайн Володимир

• Правление
  • Участник
  • *
  • Карма 89
Електропостачання 2020-2021
« Opened 30 Июня 2020, 20:07:33 »
Вимушений виділити в окрему тему постачання електроенергії ГО МСТ "Дружба". Мене вразила позиція деяких садоводів, у тому числі членів Ради МСТ стосовно електропостачання та робіт з реконструкції електромереж. Маємо проект, але не маємо коштів, які ідуть на оплату соживаної електроенергії. Борги до 10000 грн, які погашаються з членських внесків - це неприпустимо.
Як варіант, прийняти на Конференції безальтернативне відключення боржників та ставити питання про виключення з членів МСТ. Садоводам, які платять наперед - застосувати знижку 10% від тарифу компенсації витрат споживання електроенергії.

Об'ява. В зв'язку зі змінами величини напруги від підстанції "Жукин" з 30.06 по 03.07 короткочасно, до однієї години, буде відключатися напруга на ТП-2, ТП-3, ТП-4 з метою підвищення вихідної напруги 220 В. ТП-1 зроблено 30.06. Роботи погоджені з Правлінням електротехнічним персоналом обслуговуючої організації.
Проявить мудрость в чужих делах куда легче, нежели в своих собственных.
Франсуа де Ларошфуко

Оффлайн Антоша

• Участник
  • **
  • Карма 85
  • Массив: Дружба
Re: Електропостачання 2020-2021
« Ответ #1 22 Августа 2020, 21:22:09 »
Что даст отключение от сети, или даже его угроза, очевидно. А чем чревато исключение из членов МСТ, не совсем.

Оффлайн Володимир

• Правление
  • Участник
  • *
  • Карма 89
« Ответ #2 30 Августа 2020, 21:15:04 »
Якщо ви не член МСТ
1. Відсутність будь-якого впливу на діяльність МСТ.
2. Укладення прямого договору з електропостачальником (Київобленерго"
3. Укладення договору з МСТ на компенсацію всіх витрат.
4. Оплата податків на землю напряму державі.
Начебто все. Може щось пропустив.
Франсуа де Ларошфуко

Оффлайн Володимир

• Правление
  • Участник
  • *
  • Карма 89
« Ответ #3 02 Сентября 2020, 21:49:56 »
Сьогодні подано заяву в Правління від садовода на видачу Технічних умов, який бажає укласти прямий договір на постачання електроенергії з постачальником.
Цікава тема.
Висловлюйтесь.
Франсуа де Ларошфуко

Оффлайн Sokolik

• Участник
  • **
  • Карма 6
« Ответ #4 12 Сентября 2020, 23:46:19 »
Сьогодні подано заяву в Правління від садовода на видачу Технічних умов, який бажає укласти прямий договір на постачання електроенергії з постачальником.
Цікава тема.
Висловлюйтесь.
А технически это возможно? Сети МСТ на обслуживании чъём? Запросить такие тех. условия возможно в какой форме?

Оффлайн Володимир

• Правление
  • Участник
  • *
  • Карма 89
« Ответ #5 21 Сентября 2020, 19:18:11 »
Це можем зробити і через обленерго. Зайдіть на їх сайт, там все є. З МСТ буде добре Коко договір на спільне використання електромереж. Хочу попередити, що, в зв'язку з відсутністю реконструкції відхідних ліній по вулицях, підключення можливе від трансформатора. А це потягне за собою виготовлення проекту.
Франсуа де Ларошфуко

Оффлайн Володимир

• Правление
  • Участник
  • *
  • Карма 89
« Ответ #6 26 Сентября 2020, 21:41:10 »
Доброго вечора.
Надаю обіцяне Жені.
У Вайбері я виклав інформацію про вартість реконструкції частини вул.Нарцисів довжиною 270 метрів з устаткуванням, матеріалами та роботою тільки щоб показати недолугість претензій деяких членів Ради стосовно прогнозної вартості у 40 тис.грн, яку я зробив на прохання тодішнього голови правління Козюка С.С. робота була виконана навесні 2020 року і, якщо не помиляюся, за роботу було перераховано 32,5 тис.грн. Матеріали та устаткування були придбані Правлінням протягом 2019 року. До речі, провода СІП було куплено близько 500 метрів і ще в 2019-му році виконано роботу по вул. Горобиновій за проектом 25/04-2019. Після Конференції 2019 Радою було заборонено виконувати роботи і провід СІП всю зиму пролежав на вулиці, як і інші матеріали. Заборона, з моєї точки зору, формальна, тому що в Кошторисі була пропущена позиція "Реконструкція електромереж". Козюк С.С., всупереч Раді, дозволив роботи, за що і отримав "негатив" від Ради.
Зараз, на моє прохання, мій знайомий додав витрачені матеріали на свій вибір та переслав мені кошторис для того, щоб я показав непрофесіоналам істинну вартість реконструкції. До речі, напруга на прикінечних підключеннях в червні місяці не була нижчою 215 вольт.
Женя, якщо у Вас є програмне забезпечення, я можу Вам дати основні показники для розрахунку реконструкції вул Нарцисів ділянки від 35 по 74 будинок для запиту цінової пропозиції.
Франсуа де Ларошфуко

Оффлайн Eugeniy V.

• Новичок
  • *
  • Карма 1
« Ответ #7 27 Сентября 2020, 11:19:05 »
Звичайно все є, і як що Вам цікаіо за пару днів можу надати свою оцінку кошторису (файл IMD дуже прискорив би це). Але хочу додати, що кошториси за ДБН виконані в різних програмних комплексах потрібні тільки в разі виконання робіт за бюджетні гроши. Набаго легше аналізувати таблицю де окремо роботи, окремо матеріали, податки. Ну то таке.

Оффлайн Володимир

• Правление
  • Участник
  • *
  • Карма 89
« Ответ #8 27 Сентября 2020, 12:15:29 »
Доброго дня. В понеділок попрошу переслати будову, у вівторок підготую матеріали для кошторису за заявою садоводів. Дуже допоможете правлінню в подальшій роботі.
Франсуа де Ларошфуко

Оффлайн Eugeniy V.

• Новичок
  • *
  • Карма 1
« Ответ #9 28 Сентября 2020, 17:49:36 »
Направляю свої питання до підрядника, передайте будь ласка. Запрошую фахівців до обговорення, оскільки не вважаю себе дуже матьорим кошторисником. Тим більше це специфічні роботи.
Питання від кошторисника можна направляти мені на пошту vasurgy@gmail.com
Зразу скажу, що не належу до будь яких конфліктуючих сторін у раді, правлінні або може ще у нас ще є палата лордів))))  І зі свого боку наполягаю на кошторисах у вигляді Ексель таблиці з окремим виделенням робот та матеріалів, це прозоро і зрозуміло всім.   

Оффлайн Володимир

• Правление
  • Участник
  • *
  • Карма 89
« Ответ #10 28 Сентября 2020, 19:52:10 »
Стосовно питань до підрядника.
Кошторис було складено нашвидкоруч і, можливо, є деякі помилки, у тому числі, стосовно вартості матеріалів. У мене була єдина мета - показати, що прогнозна сума у 40 тис. грн могла бути прийнятна для подальшого планування. Тим більше, що основні матеріали були куплені Правлінням, а в кошторисі присутня вартість матеріалів з програми АВК. До речі, підскажіть, яким програмним продуктом ви користуєтесь. Якщо ви наполягаєте на "приведення вартості матеріалів до ринкових",  мені потрібно буде підняти бухгалтерьку документацію.
Я пропоную виконати кошторис на майбутнє на конкретну роботу з реконструкції ділянки вул Нарцисів 35-74. Креслення з проекту підготую. Скажіть як передати. Будову, як просили, направляю на вашу адресу.
З повагою, В.З.
Франсуа де Ларошфуко

Оффлайн cliv

• Участник
  • **
  • Карма 22
« Ответ #11 29 Сентября 2020, 22:02:02 »
Звичайно все є, і як що Вам цікаіо за пару днів можу надати свою оцінку кошторису (файл IMD дуже прискорив би це). Але хочу додати, що кошториси за ДБН виконані в різних програмних комплексах потрібні тільки в разі виконання робіт за бюджетні гроши. Набаго легше аналізувати таблицю де окремо роботи, окремо матеріали, податки. Ну то таке.
Пробачте, але ....
Як працюючий постійно з цимі кошторисами (більше з "Строительными технологиями", з АВК менш але вони майже однакові), хочу лише от що прокоментувати - Ви стовідсоткови праві у тезі - "Набаго легше аналізувати таблицю де окремо роботи, окремо матеріали, податки", і то було б найкраще. Бо коли я бачу  оті кошториси зроблені у програмних комплексах, то одразу зрозуміло - Вас хочуть надурити, десь відсотків на 30-40%. Тому вимагайте Кошторис у вигляді таблички. Це не соромно. Зазвичай всі зарубіжні компаніїї так і працюють (знов такі з власного досвіду), і тіки наши підрядники з задоволенням підсовують Замовнику Кошториси від АВК. До того ж, ви ж напевно бажаєте коментрарів від звичайних ровжан? А хто х них вміє читати оці кошториси? А по табличці буде все зрозуміло....

Оффлайн Володимир

• Правление
  • Участник
  • *
  • Карма 89
« Ответ #12 30 Сентября 2020, 19:58:21 »
Зазвичай всі зарубіжні компаніїї так і працюють (знов такі з власного досвіду), і тіки наши підрядники з задоволенням підсовують Замовнику Кошториси від АВК. До того ж, ви ж напевно бажаєте коментрарів від звичайних ровжан? А хто х них вміє читати оці кошториси? А по табличці буде все зрозуміло....
Якщо у Вас є зразок в табличній формі, де будуть враховані витрати на кожний окремий вид робіт та, можливо, автотранспорт і застосування коефіцієнтів, буду дуже вдячний.
Франсуа де Ларошфуко

Оффлайн Володимир

• Правление
  • Участник
  • *
  • Карма 89
« Ответ #13 02 Октября 2020, 13:09:21 »
А по табличці буде все зрозуміло...
Ну от, Євген переслав мені табличку в екселі, яку я доповнив колонкою "Склад робіт" і повним переліком основних  матеріалів (хіба що ізолєнту не прописав).
Цікаво читати про "надурити на 30-40%". Свого часу працював прорабом електриків в пусконалагоджувальній фірмі і тоді складали кошториси вручну за цінниками та друкували на друкарських машинках. Надурити можна тільки нефахову людину, але не більше 20%.
Відносно АВК, або харківської "Строительные технологии" ви не праві. Все залежить від співпраці кошторисника та керівника бригади підрядників.

Викладаю кошторис на виконання робіт ФОПом за планом реконструкції.
Франсуа де Ларошфуко

Оффлайн Володимир

• Правление
  • Участник
  • *
  • Карма 89
« Ответ #14 08 Октября 2020, 19:08:07 »
Був лист від Євгена. Моя відповідь у вкладенні, та у вайбері.
Франсуа де Ларошфуко