Приведите в соответствие с ЗАКОНОМ Украины Тарифы на электроэнергию.
А именно:
- Разделите тариф на Электроэнергию и прочие затраты.
- Предоставьте РАСЧЕТЫ на "прочие" затраты. А не так, ка сделано сейчас.
Добре, що підняли такі важливі теми як земля загального користування та тарифи на електроенергію. Про землю - тяжке питання і я теж зацікавлений в наведенні порядку в цьому питанні, тому не чіпаю цю тему.
Поговоримо про електроенергію. Може, я чогось не знаю, однак мене зацікавила Ваша посилка на п.12А ПКЕЕ.
Є глобальний документ "ПОСТАНОВА 14.03.2018 № 312 Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії" яким анульовано ПКЕЕ для населення, тому прошу поділитися знаннями.
Тепер стосовно тарифів МСТ.
Структура споживання електроенергії МСТ має такий вигляд:
1. Споживання садоводами за показами лічильників - однотарифних та двотарифних з вартістю 1,95 грн та 2,00, 0,84 відповідно.
2. Технологічні потреби на вуличне освітлення, постачання води, споживання Правлінням, споживання охороною і все це враховано в членських внесках.
3. Втрати в електромережах 0,4 кВ, що закладено в діючий тариф у розмірі 12,39% як додаток до тарифу Київобленерго.
Тепер про тарифи Київобленерго, затверджені НКРЕКП і ми отримуємо за двотарифною схемою. День -1,68 грн. ніч-0,84 грн. ДО нього входять:
1. Показники розрахункових лічильників 0,4 кВ;
2. Технологічні втрати в лінії 10 кВ, залежать від величини споживання.;
3. Технологічні втрати в тр-рах 10/0,4 кВ, залежать від величини споживання.
Пропоную Вам, разом удвох, не чекаючи чогось від правління та Ради надати методологію розрахунку тарифів електроенергії для МСТ.
З повагою, Володимир.
Додаю чергову порцію свого бачення членських та комунальних платежів.